ВИРТУАЛНА БИБЛИОТЕКА

 

Тук може да намерите книги, включени в курса на обучение по българска литература, литературна критика, речници, помагала, които да изтеглите, както и някои полезни препратки към други виртуални библиотеки в Мрежата !

 

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА

 

           
ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА, ЛИТЕРАТУРОЗНАНИЕ, РЕЧНИЦИ, ПОМАГАЛА
       
 
ПОМАГАЛА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, ЕЗИКОЗНАНИЕ
                         

 

ДРУГИ ВИРТУАЛНИ БИБЛИОТЕКИ
Тук Ви предлагам полезни връзки към виртуални библиотеки с богата колекция от книги за Download

 

e-bookBG - Онлайн библиотека с богата колекция от специализирана и художествена литература на наши и чужди автори.

Science Fiction library - Тук ще намерите доста фантастични (и не само) романи и разкази, преведени на български език (понякога и на руски), както и допълнителна информация за някои автори (Fandom). Всички текстове (в ZIP файловете) са в RTF формат, който се поддържа от повечето текстови редактори.

Моята библиотека - Библиотеката на Борислав Манолов. Целта на сайта е само и единствено образователна. Посетителите имат възможността да се запознаят с творчеството на относително голям брой български и чуждестранни автори. Всички текстове могат да бъдат четени през браузър (текстов или графичен) .

Българска Народна Библиотека - Тук ще намерите творби, които се изучават в българските училища и университети и които всеки би трябвало да прочете. Библиотеката е некомерсиална и напълно свободна за употреба. Оптимизирана е за преглеждане с всякакви браузери, като произведенията са под формата на стандартни текстови файлове.

Библиотека Максима - Виртуална читалня, редовно обновявана. Всяка седмица - нова книга в читалнята!